HASSELBOENDE.COM

Åängens B&B
Det lantliga boendet

Mangelgårdens B&B Oasen i stan

loading...
loading...

Åängen erbjuder ett boende i en fantastisk miljö invid den vackert belägna Storån.
Med närheten till Söderköpings stadskärna (1,5 km) Där finns en stor trädgård och en hemtrevlig atmosfär erbjuds med möjlighet till äkta finsk bastu, pool samt kräftfiske under säsong.
Gratis WI-FI samt parkering ingår.

Mangelgården beläget centralt i Söderköping med närhet till Göta kanal med smultronstället, restauranger, butiker m.m
På Mangelgården finner du en oas i skuggan av träden.
Ta med dig kaffet ut och njut av lugnet. Här finns även cyklar att hyra, kanske en tur  till Mem eller friluftsbadet
Gratis WI-FI samt tillgång till fria parkeringar

loading...
Hassel Boende  som har öppet året runt  drivs av Erling och Riitta Hassel.   Allt började med ett intresse för konst och besökande kunder i galleriet som efterfrågade trevligt boende samt att vi då hade möjligheten att skapa detta i de vackra gamla hus vi har. Tanken var en lugnt familjärt boende med hög kvalitet på sängar och innermiljö. vi har nu efter att drivit det sedan hösten 2018 även utökat till en fin gammal byggnad inne i Söderköping med en gedigen historia.
Vi är ett litet familjeföretag som även driver ett Konst galleri med inramningsverkstad i Söderköping.  Vi erbjuder boenden i fantastiska miljör varav ett nära den vackert belägna Storån ,  med nära ( 1,5 km )  till  Söderköpings stadskärna .   Det andra boendet ligger bara ett stenkast från hagatorget och göta kanal. Närheten till kultur och mysiga matställen finns alltid på gång avstånd.

Söderköping

Söderköping har en lång och intressant historia. I korsningen mellan Storån, som rinner ut i Östersjön, och vägen till Kalmar växte en storstad fram under tidig medeltid. Söderköping kom att bli en av landets viktigaste hamnstäder under medeltiden. Stegeborgs slott utgjorde ett effektivt lås och skydd sjövägen. Det gav en möjlighet till att kontrollera handeln ända fram till 1700-talet. Att staden var viktig märks på alla möten och händelser som var här med kröningar, herremöten, biskopsmöten och riksdagar.
Under 1600-talet kom staden att förlora sin betydelse som hamnstad. När Göta kanal, Söderköpings brunn och järnvägen byggdes på 1800-talet levde den åter upp. Söderköping förblev ändå en småstad och är idag ett välbesökt turistmål med en idyllisk miljö från 18- och 1900-talen.
I Söderköping är det nära till natur och friluftsliv. Här hittar du fina vandrings- och klätterleder, motionsspår och utegym. Vintertid spåras det för skidåkning vid Alboga, Petersburg och Bocksätters skyttebana. I kommunen finns flera naturreservat, naturstigar, sjö- och havsbad.
Skärgården bjuder på ett stort friluftsliv, allt från fiske, kajakpaddling till minigolf. Varför inte ta en tur med cykeln, hyra en båt eller prova på olika vattenaktiviteter?

                                       BOKA GÄRNA GENOM     0707-802 198  

                                              ÅÄNGEN 2  614 92  SÖDERKÖPING

Vi har som mål att skapa ett mysigt och vackert boende , där det finns möjlighet till avkoppling . På  våra boende finns det tillgång till fritt WI-FI, cyklar och när vädret tillåter grillplatser.
Möjligheten finns att laga egen mat under tiden man bor här, om man inte vill utforska restaurangerna vid torgen och utmed Göta kanal.
Varje morgon bjuds det på continal frukost.
Man kan efter en dags utforskande av Söderköping komma till ro och njuta av vackra vyer (Åängens B&B) eller en lummig innergård ( Mangelgården)
 
Hassel Boende  som har öppet året runt  drivs av Erling och Riitta Hassel.    Vi är ett litet familjeföretag som även driver ett Konstgalleri med inramningsverkstad i Söderköping.  Vi erbjuder boende i en fantastisk miljö nära den vackert belägna Storån ,  med närhet ( 1,5 km )  till  Söderköpings stadskärna . Vi har en stor härlig trädgård i en hemtrevlig atmosfär med möjlighet till , äkta finsk  bastu,pool & kräftfiske (under säsong),  gratis wifi ingår.
 

 För allas trevnad är alla rummen rökfria 
Husdjur är tillåtna att ta med

              I BED AND BREAKFAST  
        Ingår lakan, handdukar och          frukost

       Även slutstädning ingår

Lakan o handdukar lägges på golvet i rummet,sopor läggs i avsedda sopsorterings anläggning utanför.


 

                    FRUKOST

            självservering                   
 
                   
eller enligt ök

ÖPPETTIDER

Mån - Fre08:00 - 22:00
Lördag08:00 - 22:00
Söndag09:00 - 22:00
           -     

Detta rum heter smultronstallet     

Detta rum heter Trollsländan

Detta rum heter ängslyckan

Alla rummen har sköna  continentalsängar , smart tv, sängkläder ingår i dom bäddade sängarna ,handukar ingår , 2 av rummen är belägna på övervåningen och 1 i undervåningen. I rum nummer 2 finns ett sovloft att bruka vid behov. Alla rummen är ljusa och behagligt inredda med äkta mattor och fin konst på väggarna . ( gäster har möjlighet att köpa konsten på väggarna

På övervåningen finns ett härligt allrum med en skön soffgrupp , och bäddsoffa och tv, även ett gemensamt duschrum med toalett , , en loftgång  ut från toaletten att relaxa i .  Neder våningen har matrum med plats för 12 personer och ett härligt kök med diskmaskin och varmluftsugn , micro , köket är fullt utrustat så ni kan göra era egna middagar.

I nedre våningen finns även ett allrum med öppen spis , och på kökssidan en härlig vedspis och en modern induktionshäll  ,kyl o frys med  ismaskin.  Även gemensam dusch och tvättmaskin. 

loading...